Aanpak teamcoaching

Stilstaan, reflecteren, tijd voor elkaar. Wat drijft ons, hoe zijn we bezig? Het is altijd winst: Na bewustwording en bijsturing kun je op volle kracht de juiste koers blijven varen. In onze aanpak wordt minder “gesproken over” maar gaan we in de praktijk, on the job, ervaren en leren. Wat we leren is daarmee blijvend, het wordt deel van het dagelijks werk.

Onze teamcoaching aanpak

Het coachen van een team krijgt vorm in een maatwerktraject. Elk team is anders en heeft iets anders nodig om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Onze teamcoaching aanpak is gericht op drie niveaus.

Wat maakt ons uniek als team, wat drijft ons, wat hebben we te leren en te doen in een veranderende omgeving, hoe gaan we om met zelfsturing. Dit zijn aspecten die aan bod kunnen komen.

Op individueel niveau coachen we op persoonlijke ontwikkeling:  Talenten, vaardigheden, waarden, drijfveren en belemmeringen. Of een persoonlijke coachvraag.

In de praktijk op de werkvloer gaan we aan de slag met observatie en feedback.

Kenmerkend voor onze aanpak  

IMPACT

We kiezen er voor organisaties te ondersteunen die een stap willen zetten in hun ontwikkeling, waar ‘duurzaam’ en ‘de mens centraal’ meer is dan marketing.

We werken aan…

INTUITION
We werken methodisch en doelgericht. Naast ratio zetten we intuïtie in als krachtbron.

MISSION
Onze aanpak is gericht op de missie en doelen van de organisatie en de samenhang met persoonlijke drijfveren van teamleden.

PEOPLE
Eigenheid en verschillen binnen een team moeten er zijn. Dit geeft het team kleur en kracht. Wij challengen het team hierop.

AWARENESS
Vanuit bewustzijn kun je veranderen. We werken aan de bewustwording waarom we doen wat we doen.

CONNECT
Een goede communicatie is van belang voor een goede samenwerking. Dit is een belangrijk onderdeel in onze aanpak.

TRUST
Vertrouwen
geeft een energie boost. We scheppen een veilig klimaat, we luisteren en werken vanuit gelijkwaardigheid en niet oordelen.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op.