Visie op succesvolle teams

Succesvolle teams staan in hun kracht. Ze weten steeds het beste uit zichzelf te halen, voor klanten en organisatie. Bij andere teams zie je veel talenten en toch ‘komt het er niet uit’. Er zijn irritaties maar ze worden niet uitgesproken, want “we moeten nog wel samen door een deur kunnen”. Medewerkers stellen zich passief op en wachten op actie van hun leidinggevende. Veranderingen gaan moeizaam, er zijn altijd dwarsliggers.

In een succesvol team zijn:

lastige zaken
bespreekbaar

Veel vergaderingen, gesprekken en discussies worden op inhoud gevoerd. Mensen durven zich niet uit te spreken over wat er bij hen speelt.

Men durft te communiceren ook over gevoelige zaken.

In een goed team heeft men vertrouwen in elkaar en is het veilig om lastige zaken bespreekbaar te maken en kwetsbaar te zijn.

verschillen
welkom

Teamleden zijn verschillend, dat maakt het team kleurrijk en uniek. Zeker wanneer die verschillen worden gewaardeerd en benut.

Teamleden zijn verschillend, dat maakt een team kleurrijk en krachtig.

Als mensen in een groep of in een team worden gezien in wie ze echt zijn, dan willen ze graag onderdeel zijn en bijdragen.

mensen van
betekenis

Mensen ervaren dat wat zij doen er toe doet. Ze dragen bij aan de organisatie en aan een ‘hoger’ doel, wellicht aan een betere wereld.

De teams zijn verbonden met hun context.

Organisaties willen steeds meer van betekenis zijn. Klanten verwachten het en nieuwe generaties willen niet anders.

Don’t try to be the best of the team.
Try to be the best for the team.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op.